Még mindig vonakodnak a munkaadók az otthoni munkavégzéstől
Egy friss felmérés alapján a dolgozók és a munkáltatók nem értenek egyet abban sem, hogy mitől lesz jó a munkahely.
Egy friss felmérés alapján a dolgozók és a munkáltatók nem értenek egyet abban sem, hogy mitől lesz jó a munkahely.
Családosoknak ajánlja fel a világ bármely pontjáról történő munkavégzést, egyben a gyerekek taníttatását a kanadai Boundless Life.
Sem magának, sem a munkaadójának nem tesz jót az, aki betegen dolgozik – állítják a dublini Trinity College kutatói.
Különösen a fiatalok néznének más munkahely után, ha minden nap be kellene járniuk az irodába.
Megváltoznak a munkavégzési szokások távmunkában, és bár a környezet otthoni, valójában többet és másképp dolgozunk, mint korábban a munkahelyünkön – derül ki a Microsoft átfogó kutatásából.
Nagyszabású fejlesztés közeledik a végéhez a Müpa melletti területen. A Millennium Gardens júniusi átadása előtt beszélgettünk Makk Károly Dömötörrel, a TriGranit bérbeadásért felelős menedzserével.
Bár a mindennapokban – amikor minden jól működik, márpedig ez ebben az esetben gyakorlatilag mindig így van – szinte láthatatlanok, az adatközpontok megkerülhetetlen szerepet játszottak abban, hogy ma abban a globális, összekötött világban élünk, amiben alapvető, hogy bármikor videótelefonálhatok egy másik kontinensre, vagy a világ másik végén lévő weblapok is olyan sebességgel töltenek be, mintha a szomszéd városban lennének. Ilyen létesítményből pedig Budapesten is találni már világszínvonalút.
Alig két éve annak, hogy ugyanott dolgozunk, ahol a magánéletünket éljük: az otthonunkban. A pandémia óta a munka és a magánélet határa elmosódott, és az eddig jól megszokott rutinunk is felborult. Az otthonunk már nemcsak a család, hanem a munkahely kiszolgálója is, ezzel pedig menthetetlenül új korszak köszöntött ránk, a „mindig online” korszaka. De vajon visszaáll valaha a régi rend, vagy már soha többet nem lesz 9-től 5-ig munkaidőnk? A válasz a mi kezünkben van: tegyünk érte!
Szokták mondani: az élet a konyhában zajlik. A konyha mindig is az otthonok fontos része volt, igaz, talán az emberek még sose rajongtak érte annyira, mint napjainkban. De miért is lett olyan nélkülözhetetlen számunkra ez a helyiség? Valóban többet törődünk konyhánkkal, mint korábban? Mindig ennyire központi része volt otthonunknak? Körülnéztünk a családi tűzhely körül.
A munkavállalói elégedettség, az emberközpontú működés egyik és talán legfontosabb alappillére a sikeres, jól működő nagyvállalatnak– legalábbis ezt vallják a több mint 100 éves Electroluxnál. A dolgozói élmény és jóllét a koronavírus-járvány okozta kihívások miatt ma talán fontosabb, mint valaha. Többek között erről is beszélgettünk az Electrolux Country HR-vezetőjével, Könczöl Zoltánnal.
A járványügyi lezárások kínálták a kóstolót, ami után sokan rákaptak a részben vagy egészében otthonról végzett munka ízére. Már látható: nem az a kérdés, hogy velünk marad-e, hanem csak annyi, mit is lehet kihozni belőle.
Távmunka már régóta létezik, a home office viszont igazából a koronavírus-járvány miatti korlátozások révén került a köztudatba. Munkáltató legyen a talpán, aki el tud igazodni abban, hogy a távollévő munkavállalói közül ki hadra fogható, azaz dolgozik otthon vagy egy távoli munkahelyen, és ki az, aki a jól megérdemelt szabadságát tölti, illetve beteg. Ebben segít egy, a távollétek követésére alkalmas, webes önkiszolgáló szoftver.